Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Εποίησεν το θαύμα του ο μικρός έρως της ποίησης...

Κατηγορία: ΕΣΛΑ
876
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εποίησεν το θαύμα του ο μικρός έρως της ποίησης...

Εποίησεν το θαύμα του ο μικρός έρως της ποίησης...
Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ συνδιοργάνωσε με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) μια ΄΄ελεύθερη πτήση ποιητών΄΄.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της ποίησης, ποιητές και φίλοι της ποίησης συγκεντρώθηκαν στο κτήριο του Προοδευτικού Συλλόγου (Σταϊκοπούλου 52 στο παλιό Ναύπλιο) για να απαγγείλουν, να ακούσουν και να χαρούν την ποίηση των Αργολιδέων ποιητών.
Φαίνεται ότι οι συμπολίτες μας τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την ποίηση, γιατί ο φιλόξενος χώρος του ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗ΄΄ αποδείχτηκε μικρός για να στεγάσει τους δεκάδες συν-μετόχους...
Ο καθείς μετείχε στην εκδήλωση με τον δικό του τρόπο και όλοι μαζί μετείχαν σε κάτι πρωτόγνωρο.
Στην ΄΄ελεύθερη πτήση΄΄ δεν υπήρξε ΄΄κοινό΄΄. Υπήρξαν ποιητές και φίλοι της ποίησης, με ονοματεπώνυμο και αυτόνομη παρουσία. Κανονικά, θα έπρεπε να αναφερθούν τα ονόματά τους, να μείνουν στην Ιστορία για την αυθόρμητη συμμετοχή και το επίπεδό τους.
Πρέπει, όμως, να αναφερθούν τα ονόματα κάποιων από τους συντελεστές της όλης εκδήλωσης...
Η Κατερίνα Παπαδριανού, η Πρόεδρος της ΕΣΛΑ, η σιδερένια βούληση και πρωτεργάτης της Ένωσης, που οργάνωσε την όλη εκδήλωση.
Η Άλκηστις Κοντογιάννη, η Κοσμήτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, η οποία και τιμήθηκε από την ΕΣΛΑ και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης.
Οι ποιητές μας, που απήγγειλαν ποιήματά τους και χώρεσαν στην αγκαλιά τους την ποίηση και τους συν-μετόχους : η Ευαγγελία Γιαννακούλη-Δεληγιάννη, η Χρύσα Καρδαρά, η Ελένη Κοββαντζή, η Μαρία Παναγιωτίδου, η Μυρσίνη Αρώνη, η Μαίρη Παναγιώτου, ο Τάσος Χατζηαναστασίου, ο Πέτρος Λυγίζος, η Νίκη Τσεκούρα, η Νάντια Δανιήλ, ο Γιάννης Σκούρας, ο Κώστας Τσίρος, ο Γιάννης Μακρής, ο Θεοδόσης Σπαντιδέας...
Υπέροχη η σκηνοθεσία και απαγγελία ποιημάτων από το γνήσιο ταλέντο του Γιάννη Μακρή...
Η βραδιά, όμως, δεν τέλειωσε...
Ο συνθέτης (τραγουδοποιός δηλώνει ο ίδιος) Νότης Χασάπης συνεπήρε τους συνδαιτημόνες με τις συνθέσεις του, που δένουν την ποίηση με την μουσική.
Μαζί του, άξιοι καλλιτέχνες, ο Βαγγέλης Ζερβόπουλος στην κιθάρα και στην φωνή, ο Στρατής Σέρεσλης στην επένδυση με την κιθάρα και ο ευαίσθητος Παναγιώτης Καρούμπας με τον ήχο του βιολιού.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την παρέα ένα ποτήρι κρασί και χειροποίητοι μεζέδες για το κλείσιμο της βραδιάς...
Ούτε, βέβαια, η επανάληψη κάποιων μελοποιημένων στίχων από την μουσική πανδαισία...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 876 φορές