Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Εντυπωσιασμένοι από τη διάλεξη του Αριστείδη Χατζή στο Ναύπλιο

356
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εντυπωσιασμένοι από τη διάλεξη του Αριστείδη Χατζή στο Ναύπλιο


Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 11.30΄ το πρωί, στην αίθουσα του Βουλευτικού οι καλεσμένοι στην διάλεξη του Αριστείδη Χατζή ίσως και να ένοιωσαν πως κάπου ανάμεσά τους περιδιάβαιναν οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του ΄21.
Ο Κολοκοτρώνης, ο Πολυζωίδης, ο Ρήγας, ο Μαυροκορδάτος, ο Μιαούλης, ο Κουντουριώτης, ξανάζησαν για να μας διηγηθούν τα γεγονότα που οδήγησαν στην φιλελεύθερη ελληνική Επανάσταση.
Με τα μάτια του μελετητή Αριστείδη Χατζή και πλοηγό τα κείμενα και τα Συντάγματα που όρισαν το νέο, ελεύθερο, κυρίαρχο και δημοκρατικό ελληνικό κράτος.
Η διάλεξη του καθηγητή έδεσε με θαυμαστό τρόπο τα γεγονότα που συνέβαιναν σε όλο τον κόσμο, τις αλληλεπιδράσεις και τις ανακατατάξεις, την δημιουργία νέων κρατών και τη θέση της Ελλάδας στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Αιωρήθηκε το ερώτημα της επιτυχίας ή αποτυχίας της μεγάλης ελληνικής Επανάστασης του ΄21, ερώτημα στο οποίο ο Αριστείδης Χατζής απάντησε με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο.
Ακούστηκαν γνωστά και άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα της εποχής που καθόρισαν τις μετέπειτα εξελίξεις και οδήγησαν στην σημερινή μορφή τον κόσμο μας... Όχι μόνο στη γεωγραφία αλλά, κυρίως, στην φιλοσοφία της δημοκρατικής λειτουργίας των κρατών...
Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην ιστορία του πλανήτη...
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Δήμο Ναυπλίου, στον Σύνδεσμο των Φιλολόγων Αργολίδας, στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και στο Ναυπλιακό Ίδρυμα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 356 φορές

Σχετικά Άρθρα