Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Η Χρύσα Καρδαρά στο Περίπτερο της ΕΣΛΑ

σε ΕΣΛΑ
379
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Χρύσα Καρδαρά στο Περίπτερο της ΕΣΛΑ

Ο έρωτας ο ρομαντικός, ο αυθόρμητος, ο αιφνίδιος. Ο έρωτας, εκείνο το ένστικτο που ορθώνει το ανάστημα του ανθρώπου αναμετριέται και πολλές φορές ηττάται από τον ωφελιμισμό και την εύκολη διέξοδο του σήμερα. Η διαρκής εμμονή στο συμφέρον κατατρώγει τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι το αναγκαίο κακό με το οποίο μας έντυσε η εποχή μας.
Στην σύγχρονη αρένα της επιβίωσης οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο και μας δείχνουν πόσο πραγματικά μόνοι είμαστε μέσα σε αυτόν τον αγώνα για αυτοεξέλιξη, αναγνώριση και καθημερινή επιβίωση αλλά και στον αγώνα για συντροφικότητα, αγάπη και επικοινωνία. Όλα αυτά οδηγούν μοιραία σε μια διαρκή, βαθιά κι αναπόφευκτη φθορά.
Ο άνθρωπος, ωστόσο, οφείλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή τη φθορά, να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην απουσία επαφής και στη μοναξιά που του επιβάλλουν τα σύγχρονα κριτήρια. Οι προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν και ο άνθρωπος οφείλει να γεννήσει τον καινούριο άνθρωπο που θα τοποθετεί τον έρωτα, την συντροφικότητα, το σμίξιμο πάνω από τις βιοποριστικές ανάγκες, δημιουργώντας εναλλακτικές συνθήκες επικοινωνίας, πιο γνήσιες, πιο κοντά στον άνθρωπο. [...]

(από τον Πρόλογο της συλλογής "Το φως μέσα από το σκοτάδι")

esla kardara

Διαβάστηκε 379 φορές