Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015

Ονοματοδοσία οδού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη

Κατηγορία: Νέα - Ανακοινώσεις
1358
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ονοματοδοσία οδού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη

Ναύπλιο: 23.7.2014
Αρ. Πρωτ: 26

ΠΡΟΣ
Δήμο Ναυπλιέων
Ενταύθα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κ. Ευθ. Γκουλιώνη
Ενταύθα

Σχετ. : Επιστολή 26/20.07.2014

ΘΕΜΑ : "Ονοματοδοσία οδού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη"

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ", στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, προβαίνει σε ενέργειες και προτάσεις, που αφορούν στην ιστορική ενημέρωση των επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου, στην ανάδειξη και σήμανση ιστορικών μνημείων, χώρων και κτηρίων και στην εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη των δημοτών.
Με αφορμή τα έργα αναμόρφωσης που υλοποιούνται στις κεντρικές οδούς της πόλης μας (οδοί Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου κλπ), αλλά και επιστολή που έλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας από το ενεργό μέλος του κύριο Ευθ. Γκουλιώνη, με προτάσεις που έχει και κατά το παρελθόν υποβάλει στον Δήμο Ναυπλιέων, προτείνουμε στον Δήμο, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που είναι επιφορτισμένος με το θέμα και στην αρμόδια Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου, τα κατωτέρω :
Στην πόλη του Ναυπλίου δεν υπάρχει οδός που να φέρει το όνομα του "Γέρου του Μωρηά", παρά το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι συνδεδεμένος με την Ιστορία της πόλης και τα γεγονότα που συνέβησαν κατά και μετά την ελληνική επανάσταση του 1821.
Τιμώντας το πρόσωπο, τις ιδέες και την συμβολή του ανδρός στην δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού Κράτους, η πόλη μας έχει αναρτήσει ανδριάντα και έχει ονομάσει προς τιμήν του "Πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη" την πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου.
Θεωρούμε, υιοθετώντας και την άποψη του συμπολίτη μας Ευθ. Γκουλιώνη, ότι θα ήταν μέγιστη τιμή προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, να ονοματοδοτήσετε το τμήμα της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου που ξεκινά από το Δικαστικό Μέγαρο και καταλήγει στην συμβολή της με την οδό Σιδηράς Μεραρχίας (Ενδεκάτη), ως "Οδό Θεοδώρου Κολοκοτρώνη".
Το τμήμα αυτής της οδού εφάπτεται με την Πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη στην νότια πλευρά της και, στην συνέχειά της, εφάπτεται με το κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας έως να συναντήσει την οδό Σιδηράς Μεραρχίας.
Επισημαίνουμε ότι στην πόλη του Ναυπλίου υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις οδών και πλατειών που φέρουν το όνομα πρωτεργατών της μεγάλης ελληνικής επανάστασης του 1821 (πλατεία και οδός Ιωάννη Καποδίστρια, πλατεία και οδός Σταϊκου Σταϊκοπούλου).
Παρακαλούμε όπως η πρότασή μας αντιμετωπιστεί θετικά και γίνει αποδεκτή από τον Δήμο Ναυπλιέων, αποδίδοντας τιμή στην προσωπικότητα και στον ιστορικό ρόλο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΑΣ                ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

Διαβάστηκε 1358 φορές