Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος

Κατηγορία: Νέα - Ανακοινώσεις
283
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ο Σαράντος Ι. Καργάκος έκανε την τελευταία του ομιλία για τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ".
Ήταν στον εορτασμό της απελευθέρωσης του Παλαμηδιού και της πόλης, τότε που ο Σαράντος Ι. Καργάκος άφηνε παρακαταθήκη την ιστορική του γνώση και την μελέτη του για τον Σταϊκόπουλο και τ΄ Ανάπλι.


Ευτυχώς δεν άφησε μόνον αυτήν την ομιλία του ως παρακαταθήκη για τους επόμενους.
Περίπου επτά χρόνια πριν, χαριτολογώντας στην εκπομπή "Μονόγραμμα", δήλωνε πως έχει συγγράψει τόσα βιβλία όσα τα χρόνια που έχει ζήσει…
Εβδομήντα πέντε…


Εβδομήντα πέντε ιστορικά βιβλία – μελέτες που αποτελούν αναφορά για κάθε νέο επιστήμονα και ερευνητή της Ιστορίας.


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" είχε την τύχη να φιλοξενήσει τον Καργάκο αρκετές φορές στους κόλπους του, έτσι που ο φιλόλογος, ιστορικός και δοκιμιογράφος να αποτελεί κομμάτι της πορείας του Συλλόγου.


Τώρα ο Καργάκος πορεύεται στον χρόνο και δηλώνει την παρουσία του εκεί που πολλές φορές ταξίδευε μόνον με την φαντασία του… πρωταγωνιστής σε γεγονότα της Ιστορίας…
Δάσκαλε, όπου κι αν είσαι, φρόντισε να διατηρείς την ενάργεια του λόγου και της γραφής και να διηγείσαι με τον ίδιο τρόπο όσα οι πριν από σένα δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν.
Καλό ταξίδι…

Διαβάστηκε 283 φορές