Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

΄΄παρουσίαση ιστορικής μελέτης΄΄

Κατηγορία: Νέα - Ανακοινώσεις
278
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
΄΄παρουσίαση ιστορικής μελέτης΄΄

 palamidis parousiasi 02

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.00΄ θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Βουλευτικού Ναυπλίου η ιστορική μελέτη ΄΄Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)΄΄ που συνέγραψε ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος. Ο συγγραφέας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, ΄΄απολαμβάνοντας την χαρά της ιστορικής μάθησης για την αναζήτηση της οποίας ανεξίτηλα τον σημάδεψε η ευλογημένη γενέθλια πολιτεία΄΄ όπως ο ίδιος αναγράφει στο σύντομο βιογραφικό του,
Στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος μελετά την Ιστορία του Ναυπλίου μιας συγκεκριμένης εποχής – της περιόδου των 610 χρόνων που η πόλη τελούσε συνεχώς υπό την εναλλασσόμενη κυριαρχία των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων.
Οι πηγές στις οποίες στηρίζεται η μελέτη, η γάργαρη γλώσσα του Δημήτρη Κ. Οικονομόπουλου και η πλοκή άγνωστων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε μια σκοτεινή για την πόλη μας εποχή κατατάσσουν το βιβλίο στα σημαντικά συγγράμματα που αποτελούν παρακαταθήκη για το Ναύπλιο.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ αισθάνεται υπερήφανος γιατί προσθέτει στην ιστορική αλήθεια μια μελέτη που ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά το παρελθόν στον χώρο που ζούμε.
Η έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλίου και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, στους οποίους και θα πρέπει να αποδοθούν ευχαριστίες για τις ευαισθησίες τους και την αρωγή τους.
Το διαχρονικό ταξίδι που θα προσφέρουν οι ομιλητές προσκαλούνται να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και, κυρίως, όλοι οι Αναπλιώτες και οι μελετητές – φίλοι της ιστορικής αλήθειας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 278 φορές