Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πόλης του Ναυπλίου

Κατηγορία: Νέα - Ανακοινώσεις
263
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πόλης του Ναυπλίου

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 το Ναύπλιο θα γιορτάσει την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.
Η κατάληψη του κάστρου του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου σηματοδότησε την Ιστορία και την ίδρυση του νεότερου ελληνικού Κράτους. Στην συνέχεια, στ΄ Ανάπλι, την πρωτεύουσα και καρδιά του Κράτους, συνέβησαν όλα εκείνα τα μεγαλειώδη και τραγικά γεγονότα της Ιστορίας μας. Η καταδίκη του Γέρου του Μοριά, η δολοφονία του Κυβερνήτη, η άφιξη του Όθωνα, η συγκρότηση του νεοσύστατου Κράτους …
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.30΄ στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την μουσική ανάταση θα κινήσει η δημοτική χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου με τον μαέστρο της, την πιανίστα και τους σολίστες, την περηφάνια των δημοτών θα μοιραστούν όλοι εκείνοι που θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στην ποιότητα της πόλης μας …
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ θα είναι εκεί, πάντοτε παρών στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, για να αποτίσει φόρο τιμής στους απόντες και παρόντες πρωταγωνιστές της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ναυπλίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Η ομάδα ΄΄Στάικος Σταϊκόπουλος 1822 – Φρουρά Ναυπλίου΄΄ θα πλαισιώσει όλες τις εκδηλώσεις, δίνοντας ΄΄χρώμα εποχής΄΄ στο συναίσθημα των συμμετεχόντων.
Οι Αναπλιώτες έχουν την δική τους γιορτή της μνήμης του παρελθόντος και του οδηγού του μέλλοντος …

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

24112018 prosklisi

24112018 programma

Διαβάστηκε 263 φορές