Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

…τιμή στους ήρωες… …μνημοσύνη της απελευθέρωσης…

32
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
…τιμή στους ήρωες… …μνημοσύνη της απελευθέρωσης…

Τα ιστορικά γεγονότα που χάραξαν την απελευθέρωση της πόλης και την δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους βρίσκονται πέρα από προσωρινές συνθήκες και πρόσκαιρους περιορισμούς.
Είναι διαχρονικά και αντέχουν σε όλες τις πιέσεις… Υπάρχουν πάντοτε στην μνήμη μας και κορυφώνονται με το πρώτο ερέθισμα…

Το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2020 η ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου ρίγησε και πάλι ακούγοντας, όπως κάθε χρόνο, την αφήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλης.
Στην λιτή εκδήλωση ήταν επίσημα προσκεκλημένοι όλοι οι πολίτες του Ναυπλίου οι οποίοι, λόγω των έκτακτων συνθηκών, δεν είχαν φυσική παρουσία.

Εκπροσωπήθηκαν, όμως, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και σύντομη ομιλία για την μεγάλη γιορτή της πόλης μας.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Κολόκας, Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων ΄΄Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ΄΄.

Με την φυσική τους παρουσία τίμησαν την εκδήλωση η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Μαρία Ράλλη και μέλη του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.
Την εκδήλωση εμπλούτισαν μουσικά ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Βαγγέλης Ζερβόπουλος που εκτέλεσαν τρεις συνθέσεις σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού με μουσική επένδυση Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση και μουσική Θεοδόση Αντωνιάδη.

Τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της πόλης κάλυψε στην κύρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.
Η εκδήλωση ήταν ο προάγγελος των εορτασμών που θα πληρώσουν την πατρίδα μας εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της δημιουργίας του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Δείτε την εκδήλωση

pdf logo 80  Η ομιλία για την απελευθέρωση του Παλαμηδιού και της πόλης του Ναυπλίου

Διαβάστηκε 32 φορές