Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Για την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Α. Μπούρδαλα ΄΄στα ίχνη του συλλογικού ανθρώπου΄΄

323
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Για την παρουσίαση του βιβλίου  του Παναγιώτη Α. Μπούρδαλα ΄΄στα ίχνη του συλλογικού ανθρώπου΄΄

 

Ο ΄΄συλλογικός άνθρωπος΄΄ είναι το αντικείμενο του βιβλίου του Παναγιώτη Μπούρδαλα που παρουσιάστηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Βουλευτικό Ναυπλίου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και οι εκδόσεις ΄΄ΑΡΜΟΣ΄΄ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΄΄Nafplia bookstore΄΄.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο φιλόλογος και ιστορικός Νίκος Μπουμπάρης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας), ο θεολόγος και ιστορικός Λάμπρος Ψωμάς και ο συγγραφέας Παναγιώτης  Μπούρδαλας.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η Γεωργία Τζαβάρα.

Ο συγγραφέας, πτυχιούχος της φυσικής και της θεολογικής επιστήμης, δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της θεολογίας (θε-ανθρωπολογίας, όπως ο ίδιος διατείνεται). Βέβαια, τα αντικείμενα των σπουδών του, τού επιτρέπουν να μελετά από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όσα συμβαίνουν στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Οι ομιλητές και ο συγγραφέας αναφέρθηκαν στο πολυεπίπεδο βιβλίο, στην νεωτερικότητα, στην σχέση θεολογίας (θε-ανθρωπολογίας) και πολιτικής, στις ΄΄ανώτερες΄΄ και ΄΄κατώτερες΄΄ αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού, στον ρόλο της επιστήμης και της ΄΄συλλογικότητας΄΄…

Η συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου μεταξύ του συγγραφέα και του απαιτητικού κοινού απέδειξε ότι προαιώνιοι προβληματισμοί εξακολουθούν να απασχολούν την σύγχρονη νόηση και μελέτη.

Το ΄΄ερώτημα της Μαργαρίτας΄΄ συνεχίζει να αγγίζει την φιλοσοφία της εποχής μας…

…γιατί η συγγραφή του Παναγιώτη Μπούρδαλα δεν είναι μόνον θε-ανθρωπολογική αλλά και φιλοσοφική.

                                           Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

palamidis vouleftiko01

 

palamidis vouleftiko03

Διαβάστηκε 323 φορές