Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019

… ξενάγηση …

330
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
… ξενάγηση …

 

Το Σάββατο 28 και η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν ημέρες αφιερωμένες στην μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Δήμος Ναυπλίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και το ΄΄Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας΄΄ πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Κυβερνήτη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου με ομιλητές τους καταξιωμένους και προβεβλημένους πανεπιστημιακούς καθηγητές Στέλιο Περράκη (άξιο συμπολίτη μας), Αναστάσιο-Ιωάννη Μεταξά και Ιωάννη Πανούση, οι οποίοι με τις ομιλίες τους παρουσίασαν ένα μέρος της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τίμησε τους διακεκριμένους επιστήμονες με αναμνηστικές πλακέτες, τιμή που ανταποκρίνεται στο σπουδαίο μελετητικό έργο που έχουν επιτελέσει για τον Κυβερνήτη.

Επίσημοι προσκεκλημένοι και συμμετέχοντες ήταν ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Χρυσούλα Τόμπρου - Γκίνη και εκπρόσωπος του Δήμου Αμμοχώστου. Οι τρεις πόλεις είχαν άμεση σχέση με την ζωή, την δράση  και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια και αποτελούν, μαζί με το Ναύπλιο, το δίκτυο των πόλεων που τιμούν τον Κυβερνήτη….

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με δοξολογία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα – τόπο δολοφονίας – και καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μετά τις επίσημες τελετές, οι επίσημοι προσκεκλημένοι (ο Δήμαρχος Αίγινας, η αντιδήμαρχος Κέρκυρας, ο Ιωάννης Μεταξάς  και οι συνοδοί τους) ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ και άφησαν τα ίχνη τους στο βιβλίο εντυπώσεων του Συλλόγου, στο οποίο, από την ίδρυση του ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗ΄΄ το έτος 1946, έχουν αποτυπώσει τα σχόλιά τους ιστορικά πρόσωπα της επιστήμης, της τέχνης, της Ιστορίας και του πολιτισμού.

                                               Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 330 φορές