Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

«ΝαυτικήςΝαυπλιάδας 2019» συνέχεια… -συναυλία Ναυπλιακής χορωδίας με έργα Χατζιδάκη-

110
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
«ΝαυτικήςΝαυπλιάδας 2019» συνέχεια… -συναυλία Ναυπλιακής χορωδίας με έργα Χατζιδάκη-

Ο χώρος του "Π" γέμισε το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Που έχει καταφέρει στην μουσική του διαδρομή να "ντύσει" με τις συνθέσεις του τους στίχους πολλών μεγάλων στιχουργών και ποιητών…
Δείγματα μελοποιημένης ποίησης του συνθέτη παρουσίασε το μικτό πολυφωνικό σχήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου υπό την διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Η Ναυπλιακή χορωδία μεταφέρει στις αποσκευές της ένα δύσκολο και βαρύ φορτίο που επάξια το αναδεικνύει και το εμπλουτίζει μέσα στον χρόνο… όπου κληθεί…
Είναι ευτύχημα για την πόλη μας που η σύνθεση της χορωδίας εμπλουτίζεται. Νέοι άνθρωποι, νέες φωνές όπως του Στέλιου Ιωάννου και του Νίκου Πάτσιου που, σολίστες όντες, πλαισιώνουν τις παραδοσιακά καλλιεργημένες φωνές των παλιότερων χορωδών.
Μα και η ανάγνωση των κειμένων από την Αναστασία Σιαχάμη προσφέρει άλλη βαρύτητα στο πολυφωνικό σχήμα.
Ακριβώς όπως και συνοδεία της Ελένης Μπέλεση στις συγχορδίες του πιάνου…
Συγχαρητήρια ανήκουν στον μαέστρο και αρχιμουσικό για την επιλογή των τραγουδιών από την όλη γκάμα των συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι.
Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι οι Αναπλιώτες, εραστές της ποιοτικής μουσικής είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο του "Π".
Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες χάθηκαν στους στίχους και στην μουσική σύνθεση της "Μιας πόλης μαγικής" και του "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι", τραγούδια που διηύθυνε ο μαέστρος με χορωδούς πολύ περισσότερους από τετρακόσιους προσκεκλημένους.
Ναι, ο πολιτισμός είναι παρών στην πόλη μας… προσκεκλημένος στην "ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ".

Διαβάστηκε 110 φορές