Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

ποίησης εκδήλωση…

369
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
ποίησης εκδήλωση…

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ η νέα ποιητική συλλογή του Ανδρέα Βεργιόπουλου ΄΄Περί Εκλεπτύνσεων΄΄.
Ο ποιητής δεν είναι άγνωστος στο Ναυπλιακό κοινό ούτε, βέβαια, στον ποιητικό χώρο.
Είναι η τέταρτη, κατά σειρά, συλλογή του ποιητή Ανδρέα Βεργιόπουλου και οι ευαισθησίες του εξακολουθούν να πορεύονται μέσα στον χρόνο και να μοιράζονται στους φίλους.
Με τα δεκατέσσερα ποιήματα της συλλογής, γροθιές στην σκέψη, ο Ανδρέας Βεργιόπουλος κατέθεσε στους προσκεκλημένους τις ρωγμές της ζωής του και τους προκάλεσε να συμμετάσχουν σε ποιητική γιορτή.
Για την ποίηση και τον ποιητή μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΣΛΑ Γιώργος Κόνδης, ο εκδότης Τάσος Γουδέλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου.
Για την ποίησή του μίλησε ο ίδιος ο Ανδρέας Βεργιόπουλος, με την αμεσότητα και την συστολή που τον διακρίνουν. Με θέματα παρμένα από την καθημερινή ζωή, από την πόλη μας, από την οικογένεια, από τους φίλους, από την γειτονιά και τον έρωτα… αλλά και από τα μείζονα θέματα της φιλοσοφικής σκέψης.
Ποιήματα του δημιουργού ανέγνωσε η Μαρία Κουρλαμπά, ενώ η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε από μελοποιημένα ποιήματα που απέδωσαν η Μαρία Καραφωτιά, ο Νίκος Πρίγγουρης, ο Βαγγέλης Ζερβόπουλος και ο Αλέκος Βιβλιός.
Η αίθουσα πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι η ποίηση αποτελεί ανάγκη για τον καθένα μας… είναι μια αστείρευτη αναζήτηση… για τον πρώτο και για τον τελευταίο πολίτη του Ναυπλίου.
Αυτήν την ανάγκη, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να πληροί και να υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης:
Ανδρέας Βεργιόπουλος: η «Περί εκλεπτύνσεων» ποιητική συλλογή (του Γ. Κόνδη)
Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

Διαβάστηκε 369 φορές