Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018

΄΄ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018΄΄ … τέχνη και πολιτισμός…

311
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
΄΄ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018΄΄ … τέχνη και πολιτισμός…

Η τέχνη απλώθηκε στην πόλη και την κατέκλυσε… ο πολιτισμός πλημμύρισε τους δρόμους και τα κτήρια…
…σε μια εικαστική διαδρομή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, δεκαπέντε καλλιτέχνες της διπλανής μας πόρτας, παιδιά που ξαφνικά μεγάλωσαν και ύψωσαν το ανάστημα, εξέθεσαν ομαδικά τον εαυτό τους και τα έργα τους σε κοινή θέα.
Για πρώτη φορά, αναπλιώτες ζωγράφοι και γλύπτες τόλμησαν να αναδείξουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την λεωφόρο Αμαλίας, την Άγγελου Τερζάκη και την Όθωνος με κατάληξη το παλιό Τελωνείο.
Τα έργα ζωγράφων και γλυπτών συναντήθηκαν με τους συμπολίτες μας μέσα από χρώματα και ήχους, από ιδέες και τεχνοτροπίες που εκπέμπονται από την φιλοσοφία της τέχνης.
Όλη η προσπάθεια, μέσα στο πλαίσιο της ΄΄ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018΄΄, με την στήριξη του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου, του Συλλόγου Ναυπλιέων ΄΄Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ΄΄ και του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.
Ο πολιτισμός ήταν παρών από την Δευτέρα 27 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.
Είναι χρέος να αναφερθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην εικαστική γιορτή.
Ο Θάνος Βασιλείου, η Ειρήνη Γκόγκουα, η Βασιλική Γκριζάπη-Ξυλινά, ο Κώστας Δημούλης, η Τζένη Δρίτσα΄Καλογεράκη, ο Γιάννης Μακρής, ο Κώστας Μαλακός, η Κατερίνα Μπεκιάρη, η Μαρία Νικολάου, ο Γιάννης Νόνης, ο Άγγελος Πατρινιός, η Prisecariu Geanina Costina, ο Ρήγας Ρηγόπουλος, η Δήμητρα Τρουπή και η Χάρις Τσεκούρα…
…μας χάρισαν κάτι πρωτόφαντο και μοναδικό.
΄΄Πολιτισμός και Ανάπλι΄΄… ΄΄ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018΄΄

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 311 φορές