Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “…με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο” Κώστας Δημούλης

322
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “…με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο”  Κώστας Δημούλης

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο Βουλευτικό Ναυπλίου τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Χρ. Δημούλη "…με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο".

Ο καλλιτέχνης αποφάσισε από παλιά να συνομιλήσει με το ξύλο και το μάρμαρο, να ακούσει τη φωνή του χρώματος και να μεταφέρει στις αισθήσεις μας τα ακούσματα των υλικών που χρησιμοποιεί και στα οποία αποτυπώνονται οι ευαισθησίες. Κάθε φορά με την δική του οπτική και την δική του θεώρηση…

Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει “…ο δρόμος της τέχνης είναι πάντα ανηφορικός…”

…μοναχικός θα μπορούσε να είναι, ως την στιγμή που ο Κωνσταντίνος Δημούλης αποφάσισε να εκτεθεί στην κοινή θέα (και κριτική βέβαια…). Τότε, η δική του θεώρηση δωρίζεται στους επισκέπτες και εναπόκειται σ΄ αυτούς το ταξίδι.

Ο Κωνσταντίνος Χρ. Δημούλης γεννήθηκε στην Πρόνοια. Για σαράντα χρόνια το ανήσυχο πνεύμα του, τού επέβαλε να δημιουργεί, να πλάθει και να καμπυλώνει τα υλικά. Να δίνει ζωή στο μάρμαρο και στο ξύλο… να μορφώνει με πινελιές τον καμβά…

Στην έκθεση, ο Κώστας παρουσιάζει το απόσταγμα της πολύχρονης δουλειάς του, τις εμπνεύσεις του, τις εμπειρίες και τα βιώματά του… γιατί μέσα από το έργο του καθενός καλλιτέχνη προβάλλεται ανάγλυφος ολόκληρος ο εσωτερικός του κόσμος και ό,τι τον διαμόρφωσε.

Αυτή η πολύχρονη δημιουργία ανήκει αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Δημούλη. Όμως, τα εκθέματα από την στιγμή που παρουσιάζονται στο κοινό ανήκουν σε όλους μας. Και, ακόμα περισσότερο, στο μυαλό καθενός από τους επισκέπτες ανήκουν οι προεκτάσεις που μπορεί να γεννηθούν από την μελέτη των έργων.

Την έκθεση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος.

Ο καλλιτέχνης στην ολιγόλογη ομιλία του δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση που τον διακατείχε για το γεγονός ότι του δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσει το διαχρονικό έργο του, από τις πιο παλιές έως τις τελευταίες δημιουργίες του.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου 2018 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 20.00΄ έως και τις 24.00΄κάθε βράδυ.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται η έκθεση, σας προσκαλεί να τιμήσετε και να χαρείτε τις δημιουργίες του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Χρ. Δημούλη…

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Διαβάστηκε 322 φορές

Σχετικά Άρθρα