Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Μαγική η βραδιά ποίησης στη βιβλιοθήκη του Φουγάρου

420
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαγική η βραδιά ποίησης στη βιβλιοθήκη του Φουγάρου

Η ποίηση είναι μοναχική δημιουργία. Όμως, κάποιες φορές, όπως το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2018, ποιήματα δημιουργών μοιράζονται σε ταξιδιώτες του ονείρου και της αλήθειας που οδοιπορούν σε μονοπάτια άγνωστα.Στην «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» του Φουγάρου, η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας («Ε.Σ.Λ.Α.») και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» οργάνωσαν από κοινού γιορτή για την παγκόσμια ημέρα της ποίησης. Δέκα ποιητές της Αργολίδας απέδωσαν, με τον δικό του τρόπο ο καθείς, έργα που έχουν κυοφορήσει και γεννήσει με πόνο και αγάπη.
Ξεναγοί στην πορεία ο Αριστείδης Βετούλης και η Καλλιόπη Καλποδήμου που έκαναν εισαγωγή στο κλίμα της ημέρας (μάλλον της νύχτας) με αποσπάσματα από την ποίηση του Νίκου Καρούζου και του Οδυσσέα Ελύτη.Η Γκέλη Ντηλιά, ο Κωνσταντίνος Σπηλιώτης, η Μυρσίνη Αρώνη, ο Κωνσταντίνος Τσίρος και η Νίκη Τσεκούρα έδωσαν το ποιητικό τους στίγμα, πριν το κοινό ταξιδέψει με μελοποιημένη ποίηση .
Ο συνθέτης Νότης Χασάπης, η Μόνικα Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Καρούμπας απέδωσαν έργα σε ποίηση Νίκου Καββαδία και μουσική του σημαντικού και εμπνευσμένου παρόντος συνθέτη Νότη.
Την σκυτάλη από την μελοποιημένη ποίηση πήραν οι ποιητές Χρύσα Καρδαρά, Κατερίνα Παπαδριανού, Ανδρέας Τσιάκος, Μαρία Παναγιωτίδου και Θεοδόσης Σπαντιδέας που απήγγειλαν δείγματα των έργων τους.
Ο επίλογος δεν μπορούσε παρά να ήταν μουσικός. Οι καλλιτέχνες γέμισαν τον χώρο με αρμονικούς ήχους δεμένους με ποιητικούς στίχους, αφήνοντας στο κοινό εκείνη την γλυκιά γεύση της πληρότητας.
Δεν έχουμε στην μικρή μας ζωή πολλές φορές την τύχη να ξαγρυπνάμε με τόση ευτυχία και απόλαυση...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

έγραψαν για την εκδήλωση:
Βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και τους ποιητές της Αργολίδας  |
Από το mariovagman

Διαβάστηκε 420 φορές

Σχετικά Άρθρα