Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Αξέχαστη η Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου στο Βουλευτικό

298
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αξέχαστη η Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου στο Βουλευτικό

Έληξε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 η Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Η Έκθεση έγινε μετά από πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου προς τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»...
... για μια ιστορική αναδρομή και περιήγηση στην πόλη μας στα πρώτα εξήντα περίπου χρόνια του εικοστού αιώνα ...
...έτσι, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τα κάστρα και τα κτήρια, τους δρόμους και τις πλατείες, την κοινωνική και επαγγελματική ζωή των κατοίκων της πόλης, το χθες και το σήμερα ...
Την επιμέλεια της Έκθεσης είχε αναλάβει εκ μέρους του Συλλόγου ο Γιώργος Καρατάσος που αξιοποιώντας το φωτογραφικό αρχείο του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» πρόβαλε στιγμές που πέρασαν και αιχμαλωτίστηκαν από τον Τομπάζη, τον Μαζαράκη αλλά και άλλους φωτογράφους.
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης είχαν ο Κώστας Καράπαυλος και ο Γιάννης Καλιτσιάδης που ευγενικά παραχώρησαν στον Σύλλογο υλικό από τα προσωπικά τους φωτογραφικά αρχεία.
Η Έκθεση είχε ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και στην διάρκεια των οκτώ ημερών εκατοντάδες επισκέπτες θυμήθηκαν και ξανάζησαν στιγμές και τοπία που είχαν μόνο στην μνήμη τους.
Το «στήσιμο» της Έκθεσης είχε επιμεληθεί η συμπολίτισσά μας ζωγράφος και αγιογράφος Κατερίνα Μπεκιάρη που με προσωπικό κόστος χρόνου και φαντασίας έδωσε άλλη διάσταση στα εκθέματα.
Στοιχεία για την Έκθεση και το υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» από την KINISIS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., των μονίμων συνεργατών μας Παναγιώτη Καρούμπα και Γιώργου Καλφακάκου, οι οποίοι επί σειρά ετών επιμελούνται και εμπλουτίζουν το διαδίκτυο με τις εκδηλώσεις μας.
Η πρωτοποριακή Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου και η επιτυχία της, μάλλον δύσκολα θα επαναληφθούν στο μέλλον.
Τυχεροί όσοι την επισκέφθηκαν ...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 298 φορές