Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 195η επέτειος της απελευθέρωσης του Παλαμηδιού και της πόλης του Ναυπλίου

548
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 195η επέτειος της απελευθέρωσης του Παλαμηδιού και της πόλης του Ναυπλίου

Το Βουλευτικό τίμησε με λαμπρότητα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, την 195η επέτειο της απελευθέρωσης του Παλαμηδιού και της πόλης του Ναυπλίου μετά από 610 χρόνια ξενοκρατίας από τους Φράγκους, τους Βενετούς και τους Τούρκους...Το Βουλευτικό...αλλά και οι πολίτες του Ναυπλίου που κατέκλυσαν το ιστορικό κτήριο για να απολαύσουν την επετειακή εκδήλωση του οικοδεσπότη Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»...
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ιωάννης Μακρής. Με έναν φορτισμένο συναισθηματικά λόγο, ο κ. Ιωάννης Μακρής επικοινώνησε με το κοινό αλλά και με τους πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης του άπαρτου κάστρου... Με τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα.
Συνομίλησε με τους ήρωες πρόσωπο με πρόσωπο... κι εκείνοι του ανταπέδωσαν την συνομιλία έντιμα και με το χέρι στην καρδιά.
Στην εκδήλωση επιδόθηκαν από τον Προοδευτικό Σύλλογο τιμητικές διακρίσεις στους τέσσερις μαθητές των Λυκείων του Ναυπλίου που πρώτευσαν κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 για την εισαγωγή σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι νέοι, φοιτητές πλέον, που κάνουν περήφανη όλη την κοινωνία του Ναυπλίου είναι ο Αλέξανδρος Ντόκος, η Μαρία-Ελένη Σουλιώτη, η Ελευθερία Νικολίτσα και ο Παναγιώτης Γκάτζιος, που με τις επιδόσεις τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Επίσης, τιμήθηκε με πλακέτα και το μετάλλιο του Συλλόγου ο Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Σπύρος Μαρίνος για την προσφορά του στην διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των πόρων του και για το όραμά του για την ανάπτυξη της πόλης.
Την απονομή στον άξιο άνδρα κλήθηκε να κάνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος.
Ο Λιμενάρχης Ναυπλίου, σεμνός, όπως σεμνή είναι ολόκληρη η ζωή του, αγκαλιάστηκε με αγάπη από τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Με τις ολιγόλογες ευχαριστίες του Σπύρου Μαρίνου για την τιμή της αναγνώρισης του έργου του, η αίθουσα πλημμύρισε από χειροκροτήματα και συγκίνηση... από περηφάνια για τους πολίτες αυτής της πόλης...
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχις Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού Ελένη Παναγιωτοπούλου, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της πόλης μας και οι Πρόεδροι των Συλλόγων «ΝΑΥΠΛΙΟΣ», Ζατουνιτών και Αρκάδων.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» αισθάνεται το χρέος να ευχαριστήσει δημόσια τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη, την πιανίστρια Ελένη Μπέλεση, τα μέλη της Δημοτικής χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και τους σολίστες της, τα μέλη του Χορευτικού του Π.Λ.Ι. που συμμετείχαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές του Άρη Τζονεβράκη...
... μα πάνω απ΄ όλα να ευχαριστήσει τα μέλη του Συλλόγου και το κοινό που με την παρουσία και την συμμετοχή του έδειξε ότι αναγνωρίζει το έργο που επιτελείται από τον ιστορικό «ΠΑΛΑΜΗΔΗ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την βεβαιότητα πως πορεύεται πάνω στα χνάρια πολιτισμού που έχει χαράξει.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 548 φορές

Σχετικά Άρθρα