Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017

…«ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017» Συνέχεια...και Λήξη…

352
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
…«ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017» Συνέχεια...και Λήξη…

Μάλλον ο Θοδωρής Κωστούρος με συντροφιά τον μυθικό Παλαμήδη και την Ιππολύτη του θα έβλεπαν από ψηλά αλλά πολύ κοντά μας το τελευταίο βράδυ της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017». Θα άκουγαν με τα λόγια του ποιητή την Γιάννα Βασιλείου και την Ελπίδα Κομιανού την ιστορία, έτσι όπως έγινε ή έτσι όπως ήθελε αυτός να γίνει.

Πανηγυρικά ξεκίνησε το βράδυ που έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την γιορτή της θάλασσας, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Στο «Π» του Ναυπλίου οδηγούσαν όλοι οι δρόμοι. Εκεί οδηγήθηκαν οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθο», το χορευτικό των φίλων του Π.Λ.Ι., η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας.

Το βράδυ άρχισε με την ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενέρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο προς τιμήν της ζωοδότρας θάλασσας, των ανθρώπων που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν και του αφανούς ναύτη.

Για την διάσταση και το νόημα της δεύτερης «Ναυτικής Ναυπλιάδας» μίλησε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Το χορευτικό των Φίλων του Π.Λ.Ι. έδωσε το έναυσμα και τον τόνο της εκδήλωσης που θα ακολουθούσε.

Την σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνιδες Γιάννα Βασιλείου και Ελπίδα Κομιανού που απέδωσαν αποσπάσματα από το έργο του Αναπλιώτη ποιητή Θοδωρή Κωστούρου και την Ιππολύτη του.

Η εμφάνιση των φωτισμένων σκαφών του ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου και οι κυκλικές κινήσεις τους μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου δημιούργησαν μια επιβλητική ατμόσφαιρα που προμήνυε την έλευση της «βαρκαρόλας».

Διαβάστηκε 352 φορές

Σχετικά Άρθρα