Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Βάνα Μπεντεβή - Σπυροπούλου: «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας»

457
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Βάνα Μπεντεβή - Σπυροπούλου: «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου συναντήθηκαν οι ιστορικές διαδρομές δύο πόλεων, του Ναυπλίου και του Αιγίου.

Η φιλόλογος και ιστορικός κυρία Βάνα Μπεντεβή - Σπυροπούλου, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ), ανέπτυξε το θέμα : «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821). Το γεγονός που δρομολόγησε την έναρξη της επανάστασης του ΄21».

Η ομιλήτρια συνέδεσε πρόσωπα της Βοστίτσας και του Ναυπλίου που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία προεπαναστατική που, ταυτόχρονα, ήταν και η πρώτη επαναστατική πράξη της μεγάλης ελληνικής επανάστασης του 1821.

Παράλληλα, η ομιλήτρια συνέδεσε γεγονότα που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Βοστίτσας (περιοχή στην οποία βρίσκεται το σημερινό Αίγιο) με τα γεγονότα της υπό επανάσταση Πελοποννήσου του 1821.

Την ομιλία της κυρίας Βάνας Μπεντεβή - Σπυροπούλου παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Ιωάν. Ανδριανός, οι Δήμαρχοι Αιγίου κ. Αθ. Παναγόπουλος και Ναυπλίου κ. Δημ. Κωστούρος οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Οργανισμών των δύο Δήμων κυρίες Μαρ. Τσουκαλά και Κων. Αναστασίου, καθώς και πολλοί προσκεκλημένοι που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Βοστίτσας.

Σημαντική ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αιγίου κ. Αθ. Παναγόπουλος προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για αδελφοποίηση των δύο πόλεων, λόγω των κοινών σημείων που ενώνουν το Αίγιο με το Ναύπλιο.

Στο τέλος, η ομιλήτρια δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό και έδωσε διαφωτιστικές απαντήσεις.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” συνεπής στην πορεία και στις αρχές λειτουργίας του, οργάνωσε για μια ακόμα φορά ομιλία μιας εκλεκτής επιστήμονος που παρουσίασε όχι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό γεγονότα της μεγάλης ελληνικής Επανάστασης του 1821 και πλούτισε τις γνώσεις μας με ιστορικές αλήθειες.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 457 φορές

Σχετικά Άρθρα