Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

Η «Παραμυθοπαρέα - βουτιά στα παραμύθια» άγγιξε το μυαλό και την καρδιά των μικρών και των μεγάλων φίλων

431
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Η «Παραμυθοπαρέα - βουτιά στα παραμύθια» άγγιξε το μυαλό και την καρδιά των μικρών και των μεγάλων φίλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 η πλατεία του Αγιοσπυρίδωνα γέμισε από ταξιδιώτες. Στο τιμόνι η «παραμυθοπαρέα - βουτιά στα παραμύθια» με καπετάνιους τον Ανδρέα Μανούχο, την Βασιλική Ζούζια, την Μαρία Μπακάλη, την Μαρία Σαλιβέρου και την Ντίνα Καλογεροπούλου …

… που πιάνοντας την άκρη της κόκκινης κλωστής ξετύλιξαν την ανέμη της φαντασίας και οδήγησαν το κοινό σε άλλους τόπους και σε άλλους χρόνους …

Οι μύθοι και τα παραμύθια δείχνουν την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας και, παρά τις υπερβάσεις που χρησιμοποιούν, περιέχουν παραβολικές αλήθειες που τις διηγούνται με ιδιαίτερο τρόπο. Παμπάλαιοι μύθοι, όσο υπάρχει και ο άνθρωπος πάνω στη Γη, αφήνουν την φαντασία και το συναίσθημα να πλανηθούν πέρα από τον ορθολογισμό.

Το ταξίδι άγγιξε το μυαλό και την καρδιά των μικρών και των μεγάλων φίλων που γέμισαν την ιστορική πλατεία.

Οι αφηγητές άφησαν τα πηγαία λόγια των παραμυθιών να παρασυρθούν από το κόκκινο μεταξένιο ποτάμι που ήταν απλωμένο στην σκηνή, στην φυσική σκηνή της πλατείας και να οδηγηθούν σε μαγικές καστροπολιτείες και μακρινούς ωκεανούς.

Στους συντελεστές της όλης εκδήλωσης θα πρέπει να μετρηθούν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και ο Δήμος Ναυπλίου που με εκπρόσωπό του την κυρία Μαρία Ράλλη στήριξε την παραμυθοπαρέα στο εγχείρημά της.

Οι θεατές ξεπλήρωσαν όλους τους συντελεστές με το χειροκρότημά τους …

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 431 φορές
Ανδρέας Μανούχος