Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Μαγικοί ήχοι σε μαγευτικό σκηνικό η «Μουσική Οδύσσεια» στ' Ανάπλι

658
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μαγικοί ήχοι σε μαγευτικό σκηνικό η «Μουσική Οδύσσεια» στ' Ανάπλι

Μαγικοί ήχοι σε μαγευτικό σκηνικό ...
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2016 η πλατεία του Αγιοσπυρίδωνα πλημμύρισε από συγχορδίες, ανάταση, και μουσική.
Ίσως στ΄ Ανάπλι μας να υπάρχουν πολλές γωνιές που φιλοξενούν εκδηλώσεις αλλά η πλατεία του Αγιοσπυρίδωνα μοιάζει να είναι το κέντρο της πόλης και να δίνει, σκυτάλη, την συνέχεια του τόπου στον χρόνο. Άλμα προς το παρελθόν και το μέλλον, με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα να ξαναζωντανεύουν και το Summertime να προφητεύει ...
Υποβλητικό το τοπίο, με δυο μικρούς προβολείς να φωτίζουν το πιάνο της εξέδρας και τις καλλιεργημένες φωνές των καλλιτεχνών και έναν απαλό γαλάζιο φωτισμό να ψηλώνει στον ουράνιο θόλο τον μεγαλειώδη ναό μαζί με το συναίσθημα του κοινού.Κατάμεστη η πλατεία από διψασμένους θεατές που στο τέλος πήραν το αντίδωρο που έψαχναν. Την ικανοποίηση, που αντιστοιχούσε στην ποιότητα του κοινού. Καταλύτης η φυσική φωνή των καλλιτεχνών και κομμένες οι ανάσες των θεατών.Γνωστές και άγνωστες άριες έδεσαν με την ποιότητα του κοινού σε μια αρμονική συνύπαρξη.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με συγκίνηση και περηφάνια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και προσφώνησε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας.
Συντελεστές της όλης εκδήλωσης ήταν ο Δήμος και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, ο Σύλλογος «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και , βέβαια, η "Μουσική Οδύσσεια".
Όμως, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στο κοινό. Στο υπέροχο κοινό που προσλάμβανε με ηδονή στάλα στάλα τις νότες που περιπλανιόντουσαν. Δίχως παρατηρητή δεν μπορεί να υπάρξει ομορφιά ...

Διαβάστηκε 658 φορές

Σχετικά Άρθρα